October 29, 2010

Chains

Ketjujuttu on ollut tekolistalla jo pidemmän aikaa, pitäisi vaan löytää sopivaa ketjua, ettei tuosta tule liian painava. 

Ps. Halloween viikonloppu ja kaikkea kivaa menoa tiedossa! Vaikka teemabileita ei olekaan, niin ompahan sopiva tekosyy tälläytyä tekoripsiin.

October 27, 2010

Strategisia mittoja

Alasti sit -blogi sai minut uteliaaksi omien vaatevarastojeni suhteen. Päätin aloittaa laskemisen, mitä sitä oikein omista kaapeista löytyy. Energiaa ei riittänyt vielä koko vaatekaapin inventarioon, joten aloitin helpoimmista. Tässä tuloksia:

laukkuja 16 (whaaat? arvelin että ehkä kymmenen, koska olen viimeisen vuoden aikana myynyt kirpparilla vaikka kuinka monta)
saappaita 9 (useimmat löydetty kirpparilta edullisesti. Käytän ehkä kolmia, mutta en raaski näistä luopua, kun ovat hyvää suomalaista laatua)
nilkkureita/kävelykenkiä 6 (kaikki käytössä, hyvä minä)
takkeja/jakkuja 7 (liian vähän)
farkkuja 7
trikoisia legginsejä 7
shortseja 5
muita housuja 4

Jatkoa seuraa, jossain vaiheessa. Olen kovin utelias tietämään, monta mekkoa kaapissani lymyilee, minulla kun on sellainen tunne, että niitä on ihan liian vähän..

En ota näihin laskelmiin mukaan 'tunnearvo' vaatteita, sellaisia, jotka säilytän vaikka en todennäköisesti tule koskaan enää niitä käyttämään. Näitä vaatteita olen antanut itselleni luvan säilyttää matkalaukullisen verran.

October 23, 2010

Wearing pants

Ajattelin, että kirkas väri piristäisi, kun luonto ympärillä haalistuu murretuissa väreissä. Itse asiassa toimii. Kirkkaan värinen talvitakikin voisi olla aika hyvä idea niiden käytännöllisten mustien seuraan, jotka jo omistan. Valotukset ei ole kuvissa ihan kohdillaan, housut on sähkönsiniset, hieman tummemmat siis kuin kuvassa ja muut vaatteet ihan vaan mustia, jos joku erehtyisi kuvien perusteella luulemaan muuta.

 housut/h&m, nilkkurit/x-it, huivi/itse tehty, takki/halens, huppari/only

October 20, 2010

Kassillinen aarteita

Mulla oli alkuviikosta paras kirppispäivä iäisyyteen. Löysin miljoona (eli neljä) kivaa juttua, tai ainakin sellaista, joista tulee kivoja, kun niille näyttää vähän saksia ja ompelukonetta.
Tässä kaksi vähiten muokkausta kaipaavaa vaatetta. Hinnat olivat jotain neljän - viiden euron luokkaa. Ryppyisenä hengarissa roikkuminen ei tee niille oikein oikeutta, mutta räpsin kuvat samantien kun kerta muistin. Harmi ettei kummassakaan ole mitään lappuja jäljellä, vaan kaikki on ratkottu irti. Olisi kiva tietää mistä nämä ovat peräisin. Tykkään hirveästi noista pitsiyksityiskohdista, takin kauluksen mallista ja napeista. En olisi ehkä ostanut tuota mekkoa, ellei se olisi ollut selvästi samaa settiä takin kanssa, mutta pienellä säädöllä siitäkin tulee varmasti kiva. En aio käyttää näitä yhdessä, mutta silti olisi tuntunut hölmöltä jättää mekko ostamatta.


Muista löydöistäni myöhemmin, kunhan saan saksittua niitä vähän uuteen kuosiin.

October 19, 2010

Pleated

Eilen oli pitkästä aikaa sellainen olo, että teki mieli pukeä päälle leveät helmat. Olen ollut ihastunut vekkihameisiin jo monta vuotta, mutta välillä on kausia, jolloin niitä ei tee mieli ollenkaan käyttää. Tämän hameen olen kustomoinut  taittamalla helman kaksinkerroin ja ompelemalla vyötärökaitaleeseen kiinni. Onneksi ei tullut ihan vielä talvi vaikka viime viikolla satoi jo lunta. Käytän mielelläni vielä vähän aikaa nahkatakkia ja pikkukenkiä. 
hame/kustomoitu, huivi/ itse tehty, kiilat/vagabond, nahkatakki/halens, neuletakki/äidin tekemä

October 17, 2010

Muodin kulisseissa

Katsoinpas ensimmäistä kertaa jotain suomiTV:ltä. Kyseessä on dokumenttisarja, jolta en itseasiassa odottanut kummempia, mutta ensimmäisen jakson perusteella vaikuttaa oikein kivalta. Mielenkiintoinen aihe ja toimiva toteutus, positiivinen yllätys siis. Ensimmäisessä jaksossa paneuduttiin viime keväänä järjestetyn PopFashion tapahtuman järjestelyihin. Samasta tapahtumasta kertoo seuraavakin jakso. Lopuissa jaksoissa ollaan syksyn näytösten kulisseissa. Seuraavat esityspäivät löytyy täältä eka jaksokin on varmaan vielä vähän aikaa nettiTV:ssä.

Dokumentti näyttää sopivan hyvin muotiohjelmien tyyliksi.  Toinen vaihtoehto kun yleensä on joku ankea keskustelu tai ihmisten stailaus, jossa heidän aiempi tyylinsä haukutaan maan rakoon.  On se jännä miten paljon telkkarista tulee ruoka ja sisustusohjelmia ja vaatteet  aiheena on lähes kokonaan sivutettu. Lisää muotidokkareita telkkariin!

kuvat: Popfashion tapahtumasta Anthony Ubaud, Studio PhotoNokka, lainattu täältä

October 16, 2010

Hi it's me again

Syksyn ensimmäinen neulomus on valmis. Tällainen olisi ollut helppo tehdä pyöröpuikoilla, mutta koska en omista sellaisia neuloin pötkylän ja ompelin yhden sivun kiinni. Lankana on villa/polyamidi seos seitsämän veljestä, jota käytin kaksinkertaisena. Ne superpaksut lankat, joista olisi niin kiva neuloa, ovat mielestäni turhan kalliita.
Vanhat postaukseni pistin piiloon. Niitä oli vuoden aikana kertynyt jo aika kiva määrä. Huomasin, että postausinto on koko ajan säilynyt suunnilleen samanlaisena. Välillä uutta sisältöä syntyy tiuhempaan tahtiin kuin joskus, mutta kertaakaan ei ole tullut sellainen olo, että haluaisin lopettaa blogini päivittämisen. Kiva on ollut myös huomata, että uusia lukijoita on tasaiseen tahtiin löytänyt tänne. En jaksa juurikaan kysellä, että mitä mieltä te asioista olette, koska oikeastaan minua ei  kiinnosta, jos joku on sitä mieltä, että asuni on tylsä tai uudet kenkäni rumat. Kommentit ovat kuitenkin tervetulleita ja kertovat minulle ainakin sen, ketkä ovat jaksaneet postaukseni lukea. Pidän myös positiivisena asiana sitä, jos kommenttiboksiin syntyy keskustelua. Myös asiallista kritiikkiä blogin ulkonäöstä, luettavuudesta ym. otetaan mielellään vastaan ja saa postaus toiveitakin heitellä. Kirjoitan ennen kaikkea siksi, että haluan, mutta jos en haluaisi että kukaan postauksiani lukee, ei tämä blogi olisi julkinen.

October 11, 2010

rewind and play it again

Hei kaikki kivat tietokonenerot. Olisikohan kellään tietoa, että onko bloggerissa mahdollista piilottaa tekstejä poistamatta niitä? Haluaisin tyhjentää blogia, mutta en hävittää luomiani bloggauksia kokonaan pois. Toivoin että tuolla 'muokkaa tekstejä' osiossa olisi ollut joku näytä/piilota raksi ruutuun, mutta eipä ollut.
(kuvassa vielä yksi viimeaikainen markerluonnos)

ps. hämmäntävä fakta: blogissani on viimeaikoina vieraillut paljon kävijöitä mm. etelä-afrikasta, onkohan siellä paljon suomenkielistä väestöä, vai jaksaako tätä joku selailla, vaikka ei tekstistä mitään ymmärtäisi (?) Välillä pelkään, että blogiani linkitetään joillain hämärillä sivustoilla, mutta toistaiseksi analytics ei ole paljastanut, että esimerksi varvasfetissi foorumeilta käytäisiin kuviani tiirailemassa.

October 10, 2010

Markerit

Muchin huuto on mielestäni harvinaisen oivaltava maalaus. Visuaalisesti se ei kuulu  suosikkeihini, mutta tunne välittyy vahvasti. Huomaan itsekkin piirtäväni usein huutavia ihmisiä, kovin vapauttavaa. Tässä yksi sellainen ja muutama muukin tunne.

October 08, 2010

Villahousut!

Tai ainakin ne näyttää villahousuilta, vaikka suurimmaksi osaksi ovat viskoosia. Angoraa on 7 % ja toivon, että se riittää tekemään näistä lämpimät. Laitoin nämä kuvaamista varten jalkaan, enkä malttanut sitten ottaa koko loppupäivänä pois, ovat harvinaisen mukavat jalassa. Tarkenee kovillakin pakkasilla minihameissa, kun laittaa näiden alle vielä sukkahousut. Olen suorastaan ylpeä itsestäni, että olen onnistunut hankkimaan jotain näin järkevää, ja silti sellaista, josta todella tykkään.