September 16, 2012

Monki dress ja kuvakoko ongelmia

Olen kuvaillut kuluneen viikon aikana kaikenlaista hienoa upeasta auringonlaskusta ja hautausmaiden porteista sisiliskoon, mutta koska ollen toistaiseksi liian laiska käymään kuvia läpi saatte vaan reilun viikontakaisen mekko-nahtakki-kombon.

Mutta yleisesti blogiin liittyen, pohdin sellaista asiaa kun kuvien koko. Mitä mieltä olette, millainen on paras? 

Vaakakuvat ovat helppoja: mitä leveämpi sen parempi yleensä. Mutta pystykuvat ovat ongelmallisempia. Jos kuvan leveydeksi laittaa saman kun vaakakuvilla, on kuva mielestäni liian suuri, koska minulla tämä kirjoitusalusta on aika leveä ja silloin kuva ei mahdu kerralla ruudulle vaan joutuu scrollaamaan. Hienointa olisi ehkä julkaista vaan vaakakuvia, mutta pienissä tiloissa on vaikea saada asukuvia rajattua järkevästi edes pystyinä. Ja asukuvissa tämä pystykuvien koko-ongelma vielä korostuu, hieman hölmöä jos kengät ja pää ei mahdu kerralla näkökenttään. Mutta toisaalta pienet kuvat näyttää leveällä alustalla vähän orvoilta. Ja jos niitä laittaa useamman vierekkäin (kuten olen usein tehnyt) kuvat ovat kooltaan aika pieniä.. Hmm! Mitä mieltä olette?

Jos unohdetaan esim. näiden kuvien epätarkkuus, niin onko koko sopiva?

Resently I've been photographing lot of cool things like cemetery gates and viviparous lizard,but I'm too lazy to go throw pictures now so I just show this green dress (from monki) and learher jacket (sample from my design) outfit.

What do you think size of these pictures? Too small, too big or good? I have troubles desiding how big vertical pistures should be.

2 comments:

  1. Ihanan värinen mekko! Ja joo, saman ongelman kanssa painin itsekin...itselläni on nyt tällä hetkellä käytössä melkein koko kirjoitustilan täyttävät kuvat, omalla näytöllä ei joudu hirveästi scrollaamaan mutta ei sitä ikinä tiedä, millaiset näytöt lukijoilla on..:T Mutta itse kyllä fanitan isoja kuvia :)

    ReplyDelete
  2. Juu, mekon väri on aika perfect :)Kiitän!

    Sun kuvat ei ihan mahdu mun näytölle, mutta ei mene häiritsevästi yli. Eli pää ja kengät mahtuu yhtä aikaa näkyviin, mikä on aika jees.

    Ehkä rupean julkaisemaan neliönmuotoisia kuvia vertikaalisten sijaan, niin eivät ole niin korkeita.. Varsinaisia turhuuksien turhuus ongelmia, mutta tällaista tämä harrastus näköjään teettää :D

    ReplyDelete