March 25, 2013

Sunnuntai-iltapäivä Che:n kanssa

Che- Hän elää -näytelmä Teatteri Vanha Jukossa. Perinteinen aihe, persoonallinen toteutus. Kolme puoliaikaa, joista jokainen erilainen. Tykkäsin tosi paljon, välillä nauratti ja välillä itketti. Tarinan opetus? Meidän ei ole vain havainnoitava maailmaa, vaan myös muutettava sitä. Muutos lähtee siitä, että välitetään oikeasti toisistamme - empaattisuudesta ja auttavaisuudesta.

Esityksiä on jäljellä vielä kolme: perjantaina 26.4. klo 19, lauantaina 4.5. klo 19 ja sunnuntaina 5.5. klo 15.

Went to see a play "Che -hän elää". Liked it a lot! 

Pics 2-4: Aki Loponen, Loma Graphics Oy

March 24, 2013

Armada

Pari kuvaa Outi Pyyn ja Mert Otsamon Armada yhteisnäyttelyn avajaisista. Hieman tulee viivellä tämä, koska mulla ei ollut reissussa mukana piuhaa, jolla saisin puhelimen kiinni koneeseen, mutta vielä kerkeätte luomuksia katsomaan. Näyttely on avoinna 27.3. asti Helsingissä Kiseleffin talon torikorttelissa osoitteessa Aleksanterinkatu 28. 

Outi Pyys and Mert Otsamos Armada exhibition in Helsinki until 27 march. Address: Aleksanterinkatu 28. Here are few pictures from the opening ceremony.
 Merts design gowns
Trash + fashion = trashion.

Outin vaatteet ovat remade osastoa ja niiden teko-ohjeita löytyy Trashion kirjasta, jossa mm. metallihuivi syntyy vetoketjuista, haaremihousut bändipaidoista ja iltapuku miesten kasarinahkatakista. Huippumuotia luovasti ja ekologisesti. Mert tuli tunnetuksi Muodin Huipulla ohjelmasta ja on suunnittelutyyliltään hyvin näyttävä ja dramaattinen. Yhteisnäyttelyssä kahden suunnittelijan erityyliset luomukset sulautuvat kauniiksi kokonaisuudeksi. Kovin suuri näyttely ei ole, mutta eipä siellä käyminen toisaalta mitään maksakaan

Outi is remaking clothes, such as gown from old leather jackets. You can find more of her creations in a book Trashion.  Mert Otsamo is a young and innovative designer who's became known after his partisipation in a tv show Muodin huipulle. Exhibition is not very big but you can visit there for free.

March 23, 2013

Falafels!

Oon taas suomessa. Reissaaminen on älyttömän kivaa, mutta kyllä kotona on juttuja, joita arvostaa älyttömästi. Niin kuin oma sänky, hyvältä maistuva kraanavesi, aamukahvit sängyssä ja se että saa itse tehdä ruokaa. Yleisön pyynnöstä kerron, miten niitä falafellejä tehdään.
En osaa noudattaa reseptejä, joten en pysty antamaan tarkkoja määriä mitä olen laittanut, mutta about näin:

Tarvitaan:
n. 250g kikherneitä
avocado
tahinia, n. 2 ruokalusikallista
vihreää currytahnaa, n.2 ruokalusikallista
oliviiöljyä, n. 0,5 dl
pippuria
pari valkosipulin kynttä
sipuli

1.  Huuhtele kikherneet ja anna liota väljässä vedessä n.8 tuntia.
2.  Huuhtele lionneet herneet ja vaihda vesi. Keitä n. tunti.
3.  Muussaa pehmenneet herneet, lisää kurittu sipuli, valkosipulit, avokado ja muut ainekset. Surauta tasaiseksi taikinaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Lisää mausteita oman maun mukaan.
5. Muotoile pellille pyöryköitä tai pihvejä.
6. Paista  200 asteessa n. 20 minuuttia.
7. Valmista!

Hyviä tuli. Ens kerralla teen itse valmiiksi keitetyistä herneistä ja heitän myös taikinaan kananmunan tai pari. Bon Appétit!

March 20, 2013

Color of the day

Väliaika terveisiä Haagista! Kuvia tulee aika viiveellä, koska netti on pätkii ja pahasti.

Tämä otos Amsterdamin Heineken experiencestä, jossa käytiin vähän niin kuin opintomatkalla.

Greetings from Holland!

March 13, 2013

Men up's

Bongasin KLM:n asiakaslehdestä ihania kuvia: Miehiä poseeraamassa perinteisissä pin up -tyttö asennoissa, kääntäen yhteiskunnan luomat strereotypiat seksikkyydestä päälaelleen. Huippua! Onko teistäkin?

Men posing in  pin up style, reversing the stereotypes created by society. I love it! What do you think?


Photos: Rion Sabean
See all pictures here: http://www.rionsabean.com/men-ups

March 12, 2013

Helsinki-Amsterdam-Brysseli-Liège

Tästä se lähti. KLM, leipää, teetä, välilasku damiin, mehua ja ällömakea vohveli.
The beginning: KLM, bread, tea, amsterdam, juice and too sweet waffle.
Shoppailua: valkosta lionia, tummaa boyntyä, teetä tölkissä.
Some grocery shpping: white lion and dark boynty chocolate bars, tea in a can.
Harmaa sunnuntai: kävelyä, markkinat ja ihmettelemistä. Sulassa sovussa myytiin niin alushousuja, karkkia, kuin eläviä fasaaneitakin.

Gray sunday: walking around and visiting market where everything from underwear to animal were sold.
Wi-fi toimi pätkittäin, kun parkkeerasi läppärin kiinni ikkunaan.
Wi-fi in our hostel worked best near the window and not very well even then.
Opiskelujuttuja.
Studying stuff.


Turistijuttuja.
Tourist stuff.
Vika ilta - Suomitytöt kirsikkaoluella, oli muuten hyvää! Kannoin kotiinkin pari tölkkiä, mutta se ei ollut yhtä makeaa kun mitä sai hanasta tai  pullosta tuolla.
Last night -  Finnish girls having cherry beers.
Paluumatkalla.
On our way home. 

Ensiviikolla olenkin muuten Haagissa opiskelemassa oluen markkinointia, huisia!
Next week I'll be in Haag studying beer marketing, awesome!

March 07, 2013

Montagne de Bueren


Saavuin kollegoiden kanssa Liègeen lauantai-iltana, ja koska virallinen ohjelma alkoi vasta sunnuntai-iltana, meillä oli päivä aikaa tutustua kaupunkiin omin nokkinemme. Päivän hienoimmaksi kokemukseksi osoittautui vahingossa löydetyt portaat, jotka veivät korkealle mäelle, josta oli upeat maisemat kaupungin ylle. Lisäksi lähes kahdeksansadan rappusen kulkeminen (muistaakseni 374 ylös) meni ihan kuntoilusta.

We arrived to Liège at Saturday evening and had one day to get to know city before the official programme started. Greatest part of the the day was to discover stairs wich headed to the hill above the city.
Tennarit käy ihan hyvin kellohelmojan kanssa, eikö käykin?
Nothing wrong by wearing sneakers with wide skirt, right?
Kissakin päiväkävelyllä. Sitten joku avasi oven ja tämä luikahti takaisin sisälle.

Ja portaiden yläpäässä, kyllä kannatti kavuta. 
Otin aika riskin ja lähdin reissuun sisäänajamattomilla tossuilla, mutta ne oli jalkaan ihan täydelliset.

March 06, 2013

2 trains, 2 planes, 2 busses, 1 sick pilot and 4 breakfasts -day

Olin reissussa, opintomatkalla belgiassa. Tänään herätyskello soi 6.25 ja auton, junan, toisen junan, lentokoneen, toisen lentokoneen, bussin, lähiliikeennebussin, neljän aamupalan, sairastuneen lentäjän ja kolmentoista tunnin jälkeen päivä on vihdoin pulkassa.

Palasin juuri kotiin ja ensimmäiset ajatukset ovat, että ah miten arvostankaan monia asioita suomessa. Kuten puhtautta, joka näkyy niin kaduilla, julkisissa vessoissa, sisätiloissa, kuin kierrätyksessäkin, unohtamatta sitä, että meillä tulee raanoista juomakelpoista vettä. Pidän myös äärimmäisen hienona asiana sitä, että  meillä ei dubata sarjoja ja leffoja, joiden katsomisen ansiota varmasti myös monen muun, kuin minun kielitaitoni on. Arvostan myös hirveästi omassa elämässäni terveellisiä elämäntapoja, en vaan pysty käsittämään, miten joku pystyy elämään niin, että ruokavalio sisältää hirveitä määriä vaaleaa viljaa ja sokeria. Jos olisin reissussa syönyt omien periaatteideni mukaan, olisi jäänyt ateriat jokseenkin niukoiksi - hedelmiä ja vihanneksia oli niin vähän tarjolla, että huomasin jo muutaman runsaasti viljaa ja sokeria sisältäneen aamupalan ja lounaan jälkeen haaveilevani salaatista.

Hieno reissu oli  silti. Kirjoittelin opintoraporttia varten matkapäiväkirjaa, joten tulen täälläkin julkaisemaan useamman postauksen.

I just returned home after travelling in Belgium. I made a travelling diary there, so I will make few post about my trip later.