April 28, 2011

Meikkaus kokemuksia

En ole koskaan ollut mikään erityinen meikki-intoilija, mutta koska olen kiinnostunut siitä, miltä naamani näyttää, meikkaan yleensä päivittäin. Meikkaaminen on minulle rutiini, ei mikään erityisen kiinnostava asia. Meikkiostokset teen mieluiten mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman edullisesti. Maybeline, max factor ja rimmel ovat tulleet tutuimmiksi, koska niitä saa marketeistakin. Meikkaamaan olen oppinut kokeilemalla, ja kokeiluja teen aina kun kohtaan uuden värisen luomivärin tai meikkikynän. Kun teini-ikäsenä aloin meikkaamaan pääosassa olivat silmät, mitään meikkipohjaa ei edes tarvinnut ja huulipuna oli jotain kaukaisia aikuisten juttuja. 
Tänä keväänä olen oppinut paljon uutta. Huulipunan käyttäminen on alkanut tuntua luontevalta (kiitos max factor lipfinity, toivottavasti et koskaan poistu markkinoilta). Eilen taas vietin kivan illan tunnetilan blogisynttäreillä, jossa oli paikalla Mschicin meikkaaja. Meikkasin itselleni Janinan ohjeistuksen mukaan klassisen smokey eye -silmämeikin ja opin mm. mihin varjostus, korostus ja poskipuna kuuluu sutia. Oli ihan mahtavaa, kun sai opastusta ja pystyi koko ajan kysymään, että mitä väriä mun nyt pitikään laittaa ja mihin kohtaan (ja mitä mä nyt teen kun nämä kaikki varisi silmistä naamalle!) Yllättävän hyvin sujui, ja lopputuloksen kanssa kehtasi hyvin astella ulkomaailmaan. Janinalla oli kivan rento asenne meikkaamiseen, joka oli kiva, koska en itsekkään välitä tiukoista säännöistä sen suhteen,  mitä värejä kukakin voi ihotyyppinsä tai hiustenvärinsä vuoksi käyttää. Oma tyyli ja asenne ratkaisee ja kielletytkin yhdistelmät voivat toimia, kokeilemaan vaan! Käytimme mineraalimeikkejä, joiden käyttäminen eroaa "tavallisesta" meikistä lähinnä meikkipohjan teossa, joka suditaan pyörivin liikkein naamaan. En tullut ihan vakuuttuneeksi, jaksaisinko leikkiä sutien kanssa joka aamu, mutta ihastuin meikinpohjustustuotteisiin, jotka sopivat ihan minkä tahansa meikin alle, tehden ihon sileäksi ja tasaiseksi, jolloin meikki levittyy kauniisti. Ehkä innostun joskus niitä sutejakin ostamaan. Minaraalipohjat on kuulemma niin hoitavia, että niitä voi laittaa jopa yöksi! 

Kiitokset vielä illasta järjestäjälle :)
Illan smokey eye meikki ei tallentunut kameraan lähietäisyydeltä, mutta enköhän tule vastaavan tekemään useaan kertaan tulevaisuudessakin. Tänään uskaltauduin ominpäin kokeilemaan poskipunaa ja tykkäsin kyllä sen posliininukke efektistä valkoisen naamani kanssa, mutta asettelu vaatii selvästi harjoitusta.

3 comments:

 1. Kaunokainen!!! Sä opit kyllä smoky eyen teon kerrasta, suorastaan ammattimaisella otteella.

  Oli kivaa, kiitos kun tulit!

  ReplyDelete
 2. Ehdottomasti poskipunaa jos on tommonen ihanan kuulas iho kuin sulla ^__^

  ReplyDelete
 3. Poskipunaan jää koukkuun. Ei siis määrällisesti että sitä tarviis lisätä joka kerta enemmän, vaan alkaa tuntua alastomalta jossei sitä ole! Sävy kyllä sopii siulle ihan tosi hyvin! :)

  ReplyDelete