January 16, 2011

Queer-kulttuuria

Bongasin sattumalta uutisen, että Turussa on avoinna Tom of Finlandin näyttely. Kiinnitin tähän huomiota, koska herran elämäkerta lojuu yöpöydälläni puoliksi luettuna. En osaa täysin samaistua miesruumin muotojen ihailuun ja koen suurimman osan kuvista huvittavina, mutta ihailen silti Tomin piirrustustaitoa ja rohkeutta toteuttaa itseään. Kirjasta selviää myös järkyttävää faktaa siitä, miten homoseksuualeja on kohdeltu 1900-luvulla.
Nämä ovat sieltä viattomimmasta päästä kirjan kuvitusta. Sitä en tiedä, millaisia teoksia näyttelyyn on valittu. Huomionarvoista on vaatteiden kuvaus, materiaalit ovat eläviä, ja yksityiskohdat tarkkoja. Tom on tehnyt työkseen mainospiirrustuksia, mutta minulle ei selvinnyt  kuuluiko näihin myös muotipiirrustuksia - taitoa olisi ainakin ollut.


kuvat skannattu kirjasta: F Valentine hooven 3: Tom of Finland 
Tomin teoksia pääsee kurkkimaan myös täältä : The art of Tom of Finland

Lisää infoa näyttelystä täältä: Tom of finland retrospektiivi

5 comments:

 1. Minusta Tom of Finlandin kuvat on tosi hottiksia, paitsi ehkä viiksiä voisi vähän trimmata.

  ReplyDelete
 2. Oli kyllä mielenkiintoinen näyttely, ei mikään kovin suuri, mutta yllättävän paljon töitä esillä. Että ehdottamasti kannattaa poiketa katsomaan!
  Töissä oli mies aika mittava määrä selityksiä ja näyttelyssä muuta tietoa.
  Sekä olen kyllä täysin samaa mieltä, että mies on osannut piirtää. Mutta paikoittain samaistuminen on hankalaa kylläkin, jotkut työt vaan pistävät vähän hymyilyttämäänkin.

  ReplyDelete
 3. AnneVee: joo VÄHÄN vois trimmata :D mä en tiedä juuri kamalampaa asiaa miehellä, kun sellaset tuuheet mursuviikset, pilaa komeimmankin miehen!

  Alexandra: Käyn ehdottomasti jos liikun siellä päin, ei voi ihan vaan ohimennen poiketa, kun on monta sataa kilsaa matkaa :/

  ReplyDelete
 4. Mä olin lapsena aina ihan lääpälläni sellaisiin Stalin-viiksisiin miehiin, mut viimeistään teini-iässä tokenin.

  ReplyDelete
 5. Juuh ymmärrettävää kyllä, ettei tosta noin vaan tule poikettua. Kannattaa seurailla, että mitä muuta Turku pitkin vuotta tarjoilee. Kun näyttely on kuitenkin joulukuuhun asti muistaakseni! Eli aikaa on kyllä! :)

  ReplyDelete