March 23, 2013

Falafels!

Oon taas suomessa. Reissaaminen on älyttömän kivaa, mutta kyllä kotona on juttuja, joita arvostaa älyttömästi. Niin kuin oma sänky, hyvältä maistuva kraanavesi, aamukahvit sängyssä ja se että saa itse tehdä ruokaa. Yleisön pyynnöstä kerron, miten niitä falafellejä tehdään.
En osaa noudattaa reseptejä, joten en pysty antamaan tarkkoja määriä mitä olen laittanut, mutta about näin:

Tarvitaan:
n. 250g kikherneitä
avocado
tahinia, n. 2 ruokalusikallista
vihreää currytahnaa, n.2 ruokalusikallista
oliviiöljyä, n. 0,5 dl
pippuria
pari valkosipulin kynttä
sipuli

1.  Huuhtele kikherneet ja anna liota väljässä vedessä n.8 tuntia.
2.  Huuhtele lionneet herneet ja vaihda vesi. Keitä n. tunti.
3.  Muussaa pehmenneet herneet, lisää kurittu sipuli, valkosipulit, avokado ja muut ainekset. Surauta tasaiseksi taikinaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Lisää mausteita oman maun mukaan.
5. Muotoile pellille pyöryköitä tai pihvejä.
6. Paista  200 asteessa n. 20 minuuttia.
7. Valmista!

Hyviä tuli. Ens kerralla teen itse valmiiksi keitetyistä herneistä ja heitän myös taikinaan kananmunan tai pari. Bon Appétit!

5 comments:

  1. Oikeasti falafelit tehdään ei keitetyistä kikherneistä,ovat niin parempiakin-
    http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2012/11/falafelit-vaihe-vaiheelta.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oho! Sitäpä en tiennytkään, täytyy kokeilla :) En tosin halua uppopaistaa mitään, koska öljyä menee muuten hirveästi hukkaan, mutta eiköhän nuokin kypsyisi uunissa.

      Delete
    2. Ne voi ihan hyvin laittaa uunissakin.Öljyä vähän alle ja päälle.niin ei kulu niin paljon öljyä.

      Delete
  2. Hei kiitos tästä, täytyy linkittää miehelle (itse olen avuton tumpula)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, mäkin oon, mutta tää ei oikeesti vaatinut kummempia taitoja. Ilman avocadoo ja currytahnaakin voi tehdä, ne oli mun omaa sävellystä. Paljon vaan mausteita, niin hyvä tulee!

      Delete