January 02, 2011

Pari pientä ja helppoa tuunausvinkkiä


Pitsinauhat. Kaula-aukkoon, kauluksiin, hihansuihin, taskuihin jne. Näinkin pieni yksityikohta voi muuttaa koko vaatteen ilmeen.
Niitit. En vaan kyllästy niihin koskaan. Olen tuuunannut erilaisilla niiteillä mm. kenkiä, laukkuja ja takkeja. Ohuemmissa materiaaleissa kannattaa laittaa tueksi jotain toista kangasta, ettei käy niin kuin allekirjoittaneelle, eli niitti t-paita tuli pesukoneesta ulos reikäisenä paitana ja kasana niittejä..Tässä college paidassa pistin noiden taakse sellaista kapeaa kanttinauhaa, toivotaan että toimii.

Ja sitten uuden vuoden lupaukseeni: lopetan tuunauksen tarpeessa olevien vaatteiden hamstrauksen. Löydän kirppareilta liian helposti vaatteita, joista tulisi kivoja, sitten kun niille tekisi yhtä ja toista. Valitettavasti näitä löytöjä unohtuu kangaskasojeni uumeniin turhan pitkiksi ajoiksi ennen kun saan toimenpiteitä aikaiseksi. Tästä lähtien en saa ostaa vaatetta muokkaukseen ennen kun edelliset on saatu valmiiksi! Mitenkäs muut, mitään pieniä tai suuria lupauksia/tavoitteita tulevalle vuodelle?

2 comments:

  1. Sekin voi auttaa niittejä pysymään ohuessa kankaassa jos pesee vaatteen käsin. Pesukoneen myllytyksessä niitit voi tarttua kiinni koneen rumpuun tai vaatteeseen ja kiskoontua irti. Trikoo tietty vielä siitä kinkkinen kun se venyy niin niitti voi pudota melkein itsekseen irti jos kangas on venytyksellä niitin kohdalta. Terveisin nimimerkki: yritin sirkkarenkaita samettitrikooseen :) no vahingosta viisastuu...

    Ja onhan mullakin se lupaus etten enää hommaa tarpeettomia ja heikkolaatuisia vaatteita kaappien pohjalle pyörimään. Aika vaikeeta tulee olemaan :D

    ReplyDelete
  2. Rhia: Pesin nyt tuon collegen pesupussissa nurin päin käännettynä, pysyi niitit paikallaan, mutta oikeessa oot, käsin pesu olisi varmempi. Onnea lupauksen pitämiseen :)

    ReplyDelete