June 19, 2012

Milano!

Yllättävintä kaupungissa oli graffitien ja kirkkojen määrä, kerjäläisten ja perään huutelijoiden vähyys ja se että ihmiset olivat pidempiä kuin oletin. Yleinen käsitys siitä, että italialaiset miehet olisivat jatkuvasti flirttailemassa, ei mielestäni pidä ainakaan Milanon kohdalla paikkaansa. Graffiteja oli ihan joka paikassa ja paljon. Jos joku epäonnekas sattui parkkeeraamaan auton yöksi väärään paikkaan, aamulla se oli sotkettu. Suurin osa oli valitettavasti vaan rumia töherryksiä, mutta katutaidettakin löytyi. Kaupunki vaikutti puhtaalta ja sivistyneeltä, tykkäsin kovasti. Puistojakin löytyi, mikä on aina mukava.
Korot ovat Milanossa joko huikean korkeita, tai sitten niitä ei ole ollenkaan. Minun ei tehnyt mieli kävelystä turvonneiden jalkojeni kanssa edes sovittaa korkkareita, joten shoppailin balleriinoja.
Milanon turistikohde nro1: Duomo. Melkoinen turistirysä, mutta ei turhaan. Paikkaan mennessä täytyy muistaa pukeutua niin, että polvet ja olkapäät peittyvät. Rakennuksen sisälle pääsy on ilmainen, katolle (jonne kannattaa ehdottomasti mennä) maksaa lippu portaita pitkin seitsämän euroa ja hissillä kymmenen.
Galleria Vittoria emmannuelle II. Sijaitsee aivan Duomon aukion vieressä. Pohjapiirrustukseltaan ristinmuotoinen1848 valmistunut rakennus, jossa sijaitsee useiden luxus merkkien myymälät.  Hirmuisesti kultaa joka paikassa, jopa mc donaldsin logo oli kullattu.
Lähettyvillä on myös Via Monte Napoleone, jossa kuolasin ikkunoiden takana mm. Valentinoa. Hikisenä ja liian ohuella lompakolla varustettuna turistina ei tehnyt mieli astua sisälle kuvan kauniisiin liikkeisiin. Jos haluaa päästä hypistelemään itselle liian kalliita tuotteita, kannattaa suunnata Rinascenteen, Vittoria emmanuellen vieressä sijaitsevaan tavarataloon, jossa Milanoon ostoksille tulleet rouvat saattavat viettää kokonaisen päivän.
Visiitti Triennaale Design Museumissa. Yhteislippu Kitch-teemaiseen, Italialaista graafista suunnittelua ja Japanin innovaatioita esitteleviin näyttelyihin kustansi 10€. Ennen tuonne menoa kannattaa googlata, onko itseä kiinnostavia näyttelyitä esillä, pysyviä kokoelmia ei siis ole.

Nuo kuvassa näkyvät Kitch-taitellut on kuin suoraan plastic bag blogin Pepsin tekemät (klik). Hihi.
Galleria D'arte moderna. Palestro metropysäkin lähellä sijaitseva kiva taidemuseo. Kolmekerrosta italialaista taidetta, pääosin 1700- ja 1800-luvuilta, mutta myös 1900-luvun teoksia. Paikassa sisällä ei saanut valokuvata, mutta räpsin muutaman salaotoksen. Sisäänpääsy oli ilmainen, mutta olisin tuosta kauneudesta mielelläni maksanutkin.

Some places I visited in Milano. Had a great trip, thank you so much Interbrands and Gancia!

2 comments:

  1. Oi siis ostitko noi pääkallobaltsut? Lisäkuvia jos näin on! :D

    ReplyDelete
  2. Kyllä vain, lisäkuvii lähipäivinä :)

    ReplyDelete