February 05, 2010

Vanity

En tiedä mistä tämä koru on peräisin. Se on isoäidin vanha ja lojunut korulaatikossa käyttämättömänä varmaan jo vuosia. Nyt se on minulla ja pääsee käyttöön. Epäilisin, että koru on tinaa, hopea olisi paljon painavampaa. Tykkään yleensä yksinkertaisemmasta muotoilusta, mutta jokin tässä viehättää.

4 comments:

  1. Kyseessä voisi olla Pentti Sarpanevan 70-luvulla suunnitteleman korusarjan rannekoru. En tiedä sarjan nimeä mutta siinä on juurikin tuon tyyppistä kuviointia. Varmaan löytyy netistä kuvia jos hakee nimellä. Jos se olisi hopeaa siitä löytyisi jostain leimat, Suomessa kun ei saa myydä leimaamatonta hopeaa. Vaikka nykyään kotimaisessa tinassakin pitää kaiketi leimat olla. Mutta leimoistahan sen sitten pystyy erottamaan että onko tinaa vai hopeaa. Joskus leimoja on todella vaikea löytää ja ne voivat olla yllättävissäkin paikoissa kuten eräässä kansallispuvun soljessa josta etsin leimaa luonnollisesti takapuolelta mutta se olikin etupuolella ovelasti korun pakotuksiin maastoutuneena =)

    ReplyDelete
  2. Oot hyvä! Saatta hyvinkin olla Pentti Sarpanevan. Googlella löysin samanlaisen pronssisen (60-luvulta), joka näyttää melko lailla identtiseltä, mutta siinä on hieman erilainen lukitus. Löysin korusta numerosarjan, mutta se on niin pienellä että en saa selvää. Samaa sarjaa mulla on muuten rintaneulakin.

    ReplyDelete
  3. Isoäidillä oli tuota Pentti Sarpanevan tuotantoa enemmänkin, joten lienee juuri sitä.

    ReplyDelete