November 08, 2010

Grayscale makes everything better

takki/halens, ympyrä huivi/itse tehty, koru/kustomoitu

Huomaatteko kuvanlaadussa eroa? Sisko räpsi musta järkkärillä, sillä on canon 450D, objektiivista en muista mikä se oli. Testailin itsekkin vähän kameran ominaisuuksia ja aika kivalta vaikutti. Tarkennus toimii loistavasti, kuvat ovat hyvin todellisen oloisia ja hyviä kuvia saa hieman hämärässäkin. Oman powershottini plussiksi tähän verrettanu täytyy tosin sanoa hyvät makro-ominaisuudet (ilmeisesti tuo canon 450d vaatisi erillisen makro-objektiivin, powershort sx120is taas tarkentaa helposti sentinkin päähän) ja sen, että kamerallani saa suoraan mustavalko ja seepia kuvia missä tahansa kuvaus tilassa (joo oli tosi työlästä avata kuvat photarissa ja muuttaa color mode..) Hmm joo, kyllä se olisi hyvä omistaa kaksi kameraa. En millään jaksaisi raahata järkkäriä joka paikassa, mutta olisi sillä välillä kiva kuvata, vaikka maisemia.

3 comments:

 1. Sulla on kyllä taas ihan mielettömän kiva asu :) Ja tosiaan se noissa järkkäreissä on, että ilman makro-objektiivia et ota kovin lähelle kuvia ja siksi oonkin joskus miettiny että pitäiskö joku pieni pokkari hommata, joka kulkis kivemmin laukussa...

  ReplyDelete
 2. Mustavalkoisuus tuntuu aina mustakin parantavan kuvaa (tai ainakin tooosi usein). :D Kyllä järkkärilläkin saa mustavalkokuvia automaattisesti.. ja seepiaakin, mutta sitten joutuu jo säätämään aika reippaasti :)

  Mukava blogi ja maisemakuvaajana en voi muuta kuin suositella järkkäriä ja sitten vain maisemia tallentaan! :D

  ReplyDelete
 3. juskan: kiitos! joo on pokkari kätevä, kulkee helposti joka paikassa mukana ja kaikille keikoille ja festareille ei edes saa tuoda järkkäriä.

  Olli: Nyt rupesi kiiinnostamaan, että miten saa seepian säädettyä kuvatessa jos sitä ei valmiiksi löydy? Mustavalkokuvaus löytyi manual ja program ohjelmista, mutta ei tv ja av ohjelmista tai muista osittain valmiiksi säädetysitä kuvaustiloista.

  Joo aioin mä järkkärin hankkia heti kun on varaa :) Ei viittis halvinta mahdollista ostaa, vaan kerralla sitten kunnon vehje ja objektiivit.

  ReplyDelete