February 14, 2011

The kenkä 2012

Taas kisataan siitä, kenen suunnittelemat kengät pääsevät ensi keväänä andiamon hyllyihin. Äänestys ei ole vielä auennut, mutta oman suosikin voi jo valita valmiiksi. klik! Minulle valinta oli helppo: Lotta Löfgrenin tyyli mielyttää eniten, esityskuva on hyvin tehty ja muotomaailma vaikuttaa mielenkiintoiselta. Onko teillä selkeää suosikkia jo tässä vaiheessa? Jos jollekkin kilpailu ei ole tuttu, niin tuossahan on ideana, että semifinaaliin valitut tekevät viikoittain vaihtuvia kenkäsuunnitteluun liittyviä tehtäviä ja lataavat ne kilpailusivustolle. Semifinalisteista valitaan finalistit ja heistä sitten voittaja, jonka suunnitelmien pohjalta valmistetaan pieni mallisto. Valintoihin vaikuttaa pääasiassa yleisön äänet, mutta myös tuomaristolla on päätäntä valtaa.

Toivon, että andiamo tänä vuonna päivttäisi hieman tuota lestiä, jolle lopulliset suunnitelmat tehdään: kolmena aiempana vuonna kun koron korkeus ja kengän perusmuoto ovat olleet (luullakseni?) samat. Kivointa olisi jos suunnittelija saisi itse valita lestin ja koron vaikkapa muutamasta vaihtoehdosta, niin kenkiin tulisi hieman enemmän variaatioita. Seurailen tätä kisaa suurella mielenkiinnolla, koska olen siinä ollut itsekkin aiemmin mukana. Ja onhan se hitsin kiva, että kauppojen hyllyille saadaan muutakin kuin perusmallista avokasta kohtuullisin hinnoin. Parastahan olisi, jos nuoret kenkäsuunnittelijat rohkaistuisivat tästä perustamaan omia kenkämerkkejään!
Kuvassa luonnoksiani vuodelta 2008

2 comments:

  1. Noi siun piirrosten keskimmäiset kengät olis aivan iiiihanat!
    Niin ja en oo vielä ehtiny tsiigailla tarpeeks että olis kisassa nyt suosikkia :D

    ReplyDelete
  2. Ne olis kivat! Tykkäsin oikeestaan kaikista tohon kilpailuun suunnittelemistani malleista. Harmi ettei oo tutuissa suutaria!

    ReplyDelete