February 03, 2011

Pitsikasat

Koitin saada ompelutarvikelaatikostoani hieman parempaan järjestykseen ja törmäsin pitsinauha vuoreen. Etenkin perintöpitsit kun on sellasia, että ne haluaisi pistää johonkin oikein erityiseen juttuun, mutta mitään niin spesiaalia ei vaan koskaan ole. Voisin pikkuhiljaa jo uskoa, että niitä ei tarvitse varjella ja säästää, vaan voi niitä käyttääkin. Ihmettelen aina ihmisiä, jotka ei käytä hienoimpia vaatteitaan ja astioitaan, vaan säästävät niitä vähintäänkin kuningattaren vierailuun, mutta ilmeisesti vähän samaa vikaa on itsessäkin.
Samassa paikassa lymyili myös muita pitsijuttuja, joille en ole keksinyt järkevämpääkään paikkaa
Hei, keksikää mulle tilaisuus, jossa tällaisia vintagehanskoja voisi käyttää!
Tai tätä hilkkaa! Harmi vaan, että tuollaiset kampakiinnitykset pysyy mun liukkaassa tukassa niin huonosti. Vaatisi pohjaksi kunnon tupeerauksen.

Ps. Vintagesta puheenollen, käykää Piaf de Belleville -blogissa äänestämässä kivoin vintage löytö ja osallistumassa arvontaan

7 comments:

 1. Voi elämä miten ihania pitsejä! Olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa tuollaista ns. lakanapitsiä kirppareilta, eipä ole tullut vastaan. Pidä aarteestasi kiinni tai käytä ihmeessä :) Ja tuo hilkka... *ihastunut huokaus*

  Hansikkaat käyttöön vaan heti ensi kesänä ensimmäisen hääkutsun, lakkiaiskutsun tms. kolahtaessa postiluukusta!

  ReplyDelete
 2. Minusta nuo hansikkaat menevät arkisemminkin vaikka mekon ja neuletakin kanssa sitten keväämmällä. Toki kevään, kesän, alkusyksyn juhlat ovat se ykköskäyttökohde, mutta kyllä tuollaiset menevät pyöräillessäkin :) (kokemusta on)

  ReplyDelete
 3. White-black! Valkoinen herkkä pitsi hansikas jyrkän leikkauksen kanssa - esim musta kuvaamasi mekko! ;) hihaa vähän ylös, ehkä helmikorvikset!

  ReplyDelete
 4. Piaf: Toki säilytän, tai käytän mielummin :) Saahan ne aina purettua pois jos vaate vaikka kuluu puhki. Harmi että lähipiirissä tupataan menemään salaa naimisiin ja lakkiais ikäisiä en tunne yhtään.

  Elina: Hyvä idea pistää ihan arkena ulos, jotenkin ei tullut niin ilmeinen hanskojen käyttötapa edes mieleen :D

  Taru: Musta mekko, ehdottomasti! Helmikorvisten kanssa taas turhan klassinen yhdistelmä minun makuun.

  ReplyDelete
 5. Ihania pitsejä kyllä! Itse olen käyttänyt arvopitsejä esim koristetyynyihin, silloin ne on aina näkösällä ja käytössä :)
  Pitsikäsineethän voi pistää vaikka leffaan tai ravintolaan syömään mennessä arkisinkin. Tai vaikkapa juhliin mennessä modernimmankin puvun kanssa.

  Epäilen että tuo pitsihilkka on kansallispuvun tykkimyssyn alla käytettävä tykki, mutta en ole 100% varma. Myssyhän pitää sen silloin paremmin paikoillaan ihan ilman kampaakin. Minä ottaisin tuon koko kamman pois ja tekisin tilalle pienet nauhalenkit joista sen voi kiinnittää pinneillä. Pysyy paljon paremmin.

  ReplyDelete
 6. Rhia: Saattaa muuten hyvinkin olla kansallispukuun kuuluva! Epäiltiin siskon kanssa että olisko ollut jollain isovanhempien kotiapulaisella käytössä, mutta ehkä tuo kansallispuku on todennäköisempi.

  Olet oikeassa, hanskat sopii hyvin ravintolaan tai leffaan, täytyy pitää mielessä :)

  ReplyDelete
 7. Juu, se on isoäidin tykkimyssyn alapitsi. Minulla on jossain varsinainen, jossa on kupu ja pitsi. En tiedä, miksi oli kaksi...

  ReplyDelete