September 02, 2011

Business studies!

Tällä viikolla olen totutellut pienin askelin taas koulun käyntiin. Minulla on tosi motivoitunut olo ja odottelen innolla kaikkia uusia kursseja ja asioita, joita voin oppia. Empä olisi ikinä uskonut, että tulen joskus opiskelemaan liiketaloutta, mutta asiat vaan joskus kääntyvät jotenkin päin ja itse ihmettelee siinä välissä, että kuinka näin pääsi käymään. 

Valmistuin pari vuotta sitten muotoilijaksi suuntautumisenani vaatesuunnittelu. Olen pohtinut omaa osaamistani ja voimavarojani ja tulin siihen tulokseen, että tarvitsen uuden suunnitelman. Haaveissani minulla on saada työpaikka, jossa saan olla tekemisissä muodin kanssa ja hyödyntää luovuuttani. Ajattelin suuntautua markkinointiin ja sitä kautta hakeutua muodin kaupalliselle puolelle, esimerkiksi sisäänostamisen tai markkinoinnin tehtäviin. En poissulje ajatusta myöskään oman vaatemerkin tai nettikaupan perustamisesta, mutta tällä hetkellä se ei tunnun ajankohtaiselta. En halua olla taloudellisesti kokonaan riippuvainen suunnittelijan töistä, koska ala on niin epävarma ja ailahtelevainen.

Tuleviin opintoihini kuuluu paljon kieliä, viestintää, yritysasioita, projektiopintoja ja työharjoittelua. Ensimmäisessä jaksossa on mm. sellaisia kursseja, kuin asiantuntija viestintä, talous ja rahoitusmatematiikka ja tuloksellinen työskentely. Minua hieman pelotti, että joudun istumaan pitkiä päivä luennoilla, mutta onneksi opinnot on rakennettu niin, että omalla tiedonhankinnalla ja tekemisellä on suuri osuus ja opintoja suoritetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa.

Pukeutunut olen omalla mittapuullani rennosti ja mukavasti - ja huomannut että hameiden käyttäjiä ei juurikaan liiketalouden opiskelijoista löydy. Minulla on aina uusia ihmisiä tavatessani sellainen fiilis, etten haluaisi pukeutua kovin huomiota herättävästi, mutta minkäs teet, kun farkut ja t-paita tyyli ei tunnu omalta. Olen muuten viikonaikana huomannut, että uusi laukkuni sopii loistavasti jokseenkin kaikkien värien kanssa.

This week I've been getting use to go to school again. I'm really motivated to learn new things. My previous degree is in fashion design and now I study economics.  I think my major is going to be marketing.  
When I'm meeting new people I dont't want dress up very outstanding and I try to choose outfits from my comfort zone, cause in that kind of clothes I feel confident. By the way, I have noticed that my new bag goes perfectly with almost all colors.

8 comments:

 1. Moi,

  halusin vaan kertoa, että tykkään sun blogista ja tyylistä! Löysin tämän viime viikolla ja sujautin samantien omiin suosikkeihin Blogilistalla :)

  ReplyDelete
 2. Onnea opintielle!:) Mäkin haluaisin lähteä opiskelemaan, mutta..ne alat, joita haluaisin opiskella, ovat just sellaisia "epävarmoja", jotka vaativat melkeinpä freelanceriksi ryhtymistä. Itse en ainakaan vielä koe sitä vaihtoehtoa kovin houkuttavana :( Mutta katsotaan sen jälkeen, kun mies on koulunsa käynyt, silloin viimeistään olisi hyvä lähteä takaisin koulunpenkille!

  Ja joo, ei itsellenikään tee mieli pukeutua "korostetusti", kun on menossa ekaa kertaa johonkin uuteen ympäristöön, jonka ihmiset tulevat olemaan iso osa omaa elämää :)

  ReplyDelete
 3. Onnea opiskelupaikasta! Mahtavaa :) Kuule sinne kauluspaita-heppujen sekaan tarvitaan jotain persoonallista eli sinut ;)

  ReplyDelete
 4. Oi onnea uusiin haasteisiin! Mitähän kivaa sitä itse keksisi??? Arjen oravanpyörä kun tuntuu pyörivän aina vaan kovempaa ja kovempaa niin alkaa olla sellainen olo että hyppy tuntemattomaan voisi tehdä hyvää.

  ReplyDelete
 5. Ra: Kiva että kerroit :) Tällaisen "pienemmän" blogin pitäjänä palautetta ei tuu yhtään liikaa.

  Salka: No mutta onneksi koko opiskeluaika on aikaa miettiä freelancer juttuja ja muita vaihtoehtoja, jos sellaiselle alalle lähtee. Toivottavasti löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon :)

  Kiva huomata, että en ole ainoa, joka on miettinyt tätä pukeutumista uusien ihmisten kanssa. Aattelin, jo joku päivä, että oon ihan hupsu, mutta se vaan tuntuu paremmalta jättää ne kaikkein erikoisimmat sukkahousut yms. käyttämättä ihan aluksi.

  Ja kiitos :)

  merryroseberry: Kiitos :) Kivalta on porukka tähän asti vaikuttanut, mut tosiaan tyylit on yleisesti vähän erilaisia kun meillä silloin kulttuuri alalla. En oo ehkä se ihan tyypillisin liiketaoudenopsikelija :D

  Nina: Kiitos! Niin, tää työelämä on nykyään vähän erilaista kun, no meidän isovanhempien aikaan. Harva on koko elämäänsä samassa paikassa tai edes samalla alalla. Toivottavasti keksit jotain kivaa :)

  ReplyDelete
 6. Täytyy tulla ja kommentoida muistaakseni ihka ensimmäästä kertaa (?). Löysin blogisi kesän aikana ja koin vakavan ihastumisen. Sulta saa inspiraatiota niin DIY-projekteihin kuin pikkuusen muuhunkin. Kiitos siitä! : --- ) Kommentoiminen mulla varmasti jää ikävä kyllä minimihin kuten muidenkin blogien saralta vaikka itte bloggaajanakin tierän miten piristävää on lukea kommentteja : --- ) Oma arki kun on aika hektistä palloilua perhe-elämän (mies ja 9kk pikku-isäntä), harrastusten ja korkeakouluopintojen parissa.

  Enivei: pirä kiinni tyylistäsi opiskeluelämässäkin sillä ittelle se on ainakin muodostunut tärkiäksi osaksi persoonaakin ja piristää päivää mukavasti : --- )
  Missä opiskelet liiketaloutta -amis, ammattikorkeakoulu? Kiinnostaa siksi, että ittekin oon valmistumassa tradenomiksi pk-yrittäjyydestä toivon mukahan ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta kaksoistutkinnon (kansainvälinenkin pätevyys) ja alootin opintoni tänä syksynä.
  Ittekin aattelin suunnata kansainväliselle puolelle ja eritoten muoti myöskin kiinnostaisi jostain kumman syystä : --- ) Tsempit sinne!

  Peeäss: määkin poden hameneuroosia ja aion viljellä sitä opiskellessakin ; --- )

  ReplyDelete
 7. Onnea opintoihin täältäkin! Hyvä, et löytyy motivaatioita. Mustki oli ihan kiva palata taas koulunpenkille kesän löysäilyn jälkeen ja alkaa tekee kaikkia projekteja, vaikka tälleen sunnuntai-iltana ei motivaatio huomiseen koulupäivään oo ehkä kaikkein korkeimmillaan...

  ReplyDelete
 8. Elizabeth: Kiitos pitkästä kommentista. Ihana kuulla että olet saanut insipraatota!

  Ehdottomasti pidän kiinni tyylistäni, toivon mukaan se kehittyy koko ajan enemmän ja enemman omannäköiseksi. Kyllä se vaan on kivempi olla, kun tyytyväinen vaatteisiinsa ja muuhunkin habitukseensa.

  Joo, tradenomi on myös minun tuleva tutkintoni eli amk:ssa opiskelen.

  Peps: Kiitti :) Joo, ei kai se aina voi olla supermotivoitunut olo, mutta pääasia, että se lymyilee siellä taustalla, niin saa opinnoista enemmän irti, kuin jos vaan pakolla suorittaa.

  ReplyDelete