June 27, 2011

Pieni kamera kysely

Nyt kaipaan vinkkejä uuden kuvauskaluston suhteen. Kamerani sanoi sopimuksensa irti, enkä usko että sitä pystyy korjaamaan. Kaikki kameran omistajat siis (ei väliä omistatko järkkärin, pokkarin, vai jotain siltä väliltä), kaipaisin vastauksia seuraaviin kysymyksiin: 
1. Minkä kameran omistat?
2. Mitä kuvaat pääasiassa (ihmisiä, luontoa, pieniä vai suuria kohteita jne.)?
3. Oletko tyytyväinen nykyiseesi, miksi/miksi et?
4. Minkä kameran hankkisit, jos olisit nyt ostamassa uutta?
SUURKIITOS NIILLE JOTKA VAIVAUTUVAT VASTAAMAAN

Kuvissa viimeisiä powershotillani tallentamiani otoksia juhannukselta. R.i.p

6 comments:

 1. 1. Jep omistan Pentax Optio W10:n, hrrr.
  2. Kuvaan pääasiassa .. noh, itseäni, kavereita, kaikenlaisia tilannekuvia. Luontoakin joskus, semmoisia laajempia kuvia. Joskus ehkä jotain taidekuvia korujen yms. kanssa.
  3. Hahaha, 6 megapikseliä. Ei, en oo tyytyväinen.
  4. En tiedä merkeistä ja malleista mitään, mutta jonkun halvan harrastelijajärkkärin voisin hankkia (varmaan kesätyörahoilla hankinkin)
  - Arutte

  www.only-fluffy-dreams.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. 1. Mulla on Canon EOS 1000D.
  2. Kuvaan mieluusti ihmisiä, semi-pieniä juttuja ja lähikuvia. Hyvin pitkälti omia tuotoksiani, harvemmin mitään maisemakuvia. Makro-objektiivi olisi kiva kun tuntuu että nykyisellä ei saa kuvattua tarpeeksi läheltä.
  3. Olen tyytyväinen kameraan, mutten oikein objektiiviin. Kameran mukana tuli siis halpa yleisobjektiivi, joka on mielestäni vähän rempula, ihan kuin siinä olisi löysiä, mikä vaikeuttaa tarkentamista. Eli putki menisi vaihtoon jos olisi rahaa.
  4. Tykkään tästä nykyisestä vaikka onkin ns. "harrastelijamalli", en tarvitse vielä enempää säätöjä tai toimintoja. Tosin juurikin se parempi objektiivi olisi kiva.

  ReplyDelete
 3. 1. Minkä kameran omistat? Canon eos 500d
  2. Mitä kuvaat pääasiassa (ihmisiä, luontoa, pieniä vai suuria kohteita jne.)? kuvailen kaikkea, vähiten kuitenkin ehkä maisemia.
  3. Oletko tyytyväinen nykyiseesi, miksi/miksi et? Olen. Parempi kuin Sony. Tähän saa ostettua halutessaan paljon erilaisia objektiiveja ja muita vehkeitä + tällä saa videokuvaa. + tämän saa ostettua osamaksulla netanttilasta. miinuksena tietysti koko, joten ei saa mukaan pikkulaukkuihin :D
  4. Minkä kameran hankkisit, jos olisit nyt ostamassa uutta? Varmaan canon 50d, mutta ei ole varaa siihen.

  ReplyDelete
 4. Kamera on Canonin 300D, jep vanha kolhohan se on, mutta ah niin rakas. Runko on ostettu käytettynä P:n veljeltä ja putkivarastoa on täydennetty matkan varrella kun alkoi valjeta enemmän, että minkälaista jälkeä sillä kameralla haluaa saada.

  Kuvaan ihan kaikkea. Elämää, yksityiskohtia, ehkä tällä hetkellä eniten O:ta, vauvakuvia, eläimiä, asioita. Kotia, ruokia, maisemia. Rakastan eniten hyvin pientä syväterävyyttä, lähikuvia hehkuvan värisistä asioista, virnistyksistä, tiukkoja rajauksia, kohteen sijoittamista muualle kuin keskelle.

  Olen ehdottoman tyytyväinen kameraani vaikka se vanha onkin. Olen canonisti henkeen ja vereen ja sitä mieltä myös, että suurimmat erot ovat olleet putkissa. Kun sain tuon viisikymppiseni hankittua, avautui ihan uusi kuvaamisen maailma, kameran vanhuudesta viis. Siksi siis varsin tyytyväinen ja seuraava hankintakin on enemmin putki kuin uusi runko. Jotain on jo mielessäkin.

  Ja tähän viimeiseen tavallaan vastasinkin jo, en menisi ostamaan runkoa vaan uusia putkia mutta jos nyt olisin vaikka lottovoiton tempaissut niin joku canonin uudempi runko varmasti lähtisi mukaan. Niin hyvä ja hieno kuin mihin lompakko venyy. Mutta kuten sanottu, katse niihin objektiiveihin myös. :)

  ReplyDelete
 5. Mulla on Canonin 500D joka on musta ihan passeli peli. Siihen on kolme linssiä joista halpis-herkkäjakiintee (50 mm, 1,8f) on yleisimmin käytössä. Aina tuntuu, että on joka tapauksessa väärä putki mukana.
  Kuvaan kaikkea, tai ainakin yritän. Makroihin käytän vanhaa pokkaria, koska se on siihen paras.

  Muutaman kerran oisin kaivannut kääntyvää näyttöä, koska olen tämmönen pätkä, mutta esim. nopeus (taitaa olla 3,4) ja kuvakoko (15m)on aivan riittävät. Video on hyvän laatuista, muttei mahdu mihinkään. Siispä viedoin mieluummin pokkarilla.

  ReplyDelete
 6. 1.Canon 500D, mulla on käytössä kameran mukana tullut perusputki 18-55.

  2. Kuvaan pääasiassa ihmisiä, mutta myös tilanteita tai ympäristön ykistyiskohtia.

  3. Olen tyytyväinen, mutta olen harkinnut kiinteän ja valovoimaisen objektiivin hankkimista! Se kun soveltuu muotokuvaukseen zoomia paremmin :D Runko on mun mielestä hyvä, mutta kyllä tuo kameran mukana tullut objektiivi on väliin rasittava, kun ei suostu tarkentamaan ja käsintarkennus ei sillä oikein onnistu :T Kokeilin muuten juhannuksena zoom-objektiivia (oliskohan ollut 90-500?) ja jösses sillä oli hankala ottaa kuvia :D

  4. Hmm, hankkisin varmaan vastaavanlaisen setin, tuo perusobjektiivi kun on ollut ainakin toistaiseksi omiin tarpeisiin riittävä :) Mutta ehdottomasti hankin jossain vaiheessa uuden pokkarin, järkkäriä kun ei ihan joka paikkaan halua roudata mukanaan :D

  ReplyDelete