March 29, 2011

Mutzner

Mulla on uusi asuste. Tai aika vanha. Kaiverrus kertoo näiden olevan vuodelta -72. Tilasin säärystimet varustelekasta, ne ovat Sveitsin armeijan peruja.

Testailin näitä jo innoissani eri kenkien kanssa. Menee niin saappaan päälle, kuin varrettomankin kengän kanssa. Kiilojen kanssa ei valitettavasti oikein toimii - pitää olla erillinen korko, että saa tuon jalan alta menevän remmin kivasti. 
Käytön jälkiä näkyy runsaasti, mutta ovat hitsin paksua nahkaa ja laadukasta työtä. Monet yritykset ovat jo vuosikymmeniä huonontaneet tahallaan tuotteiden laatua, jotta ihmiset saataisiin ostamaan usemammin, mutta armeijatavaraan voi sentään luottaa. Mulla on ihan sellainen olo, kuin omistaisin jonkun museoesineen!

5 comments:

 1. Jumaleissön, mun on ehkä pakko matkia! Noi on ihan sikapäheet!

  ReplyDelete
 2. Anne: Matki toki :) Pieni varoitus sitten pakettia avatessa, nää haisi ihan navetalta! Pesu ja rasvaus onneks auttoi.

  ReplyDelete
 3. Upeat! Mäkin saatan matkia :D

  ReplyDelete
 4. Kiitos linkkivinkistä ;)) Arvaapa suunnittelenko jo tommosia überkivoja armeijahousuja ja niiden tuunaamista korkkareiden kaveriksi (kyllä). Ja ehken tästä kaupanpäällisiksi pipo??? :D

  http://www.varusteleka.fi/product/talvihatut/ruotsalainen-karvahattu-m1906-valkoinen-lipalla-kaytetty/_34U0T46JS

  ReplyDelete